diumenge, 29 de gener del 2012

La masia

Plaça gran i la masia al fons. La Comella Escultura Natura és una proposta estètica i ètica: Personalment m'he compromés a fer d'aquesta roca seca un jardí fertil... 2010

A la Comella hi trobem una masia de pedra i fang que és el material més comú en la arquitectura popular de la zona. L’edifici te algunes restes del segle XIV-XV i les petjades de les restauracions del XX. Actualment és el taller i la residència de l’escultor Rufino Mesa i la seva família. Ha estat ell qui ha tutelat l’última restauració i adequació de l’espai i els terrenys adjacents. Mantenint l’estil i els materials d’origen ara s’han incorporat, amb delicadesa, els serveis de la vida moderna.

Visites


REFLEXIONS SOBRE LA SORTIDA Alumnes de l’IES Gabriel Ferrater de Reus(13/5/2010)

Després de visitar La Comella, fes una breu descripció del que podem trobar en aquest lloc.

És un lloc en el qual pots gaudir de la natura juntament amb l’art. Aïda Balañá.

En La Comella s’hi pot trobar tot tipus d’escultura d’en Rufino Mesa. És un lloc tranquil i obert i ja només per aquest fet em va agradar. Eloi Rubio.

Utilitza molt la pedra per crear les seves obres i moltes han sigut inspirades en situacions que ha viscut o contes extraordinaris. Tu vas passejant i pots interactuar amb moltes de les obres, ja sigui posant-te en el seu interior o parlant-hi, per tal de trobar-te a tu mateix. Núria Zaragoza.

L’artista ha creat un paisatge relacionant els elements de la natura i la seva obra, buscant crear llocs de reflexió amb un punt espiritual on trobar-se amb un mateix. Marçal Aragonès.

Obres que han estat dissenyades per ajudar-te a netejar-te interiorment, ja que lo principal és sentir-se bé amb un mateix. Lídia de la Fuente

Què és el que mes t’ha cridat l’atenció?

La tranquil·litat que hi havia en aquell espai. Aïda Balañá.

Em va agradar l’escultura de les pedres en cercle perquè em va recordar a Stonehenge, i et senties protegit i segur allí dins. Cristina Serra.

L’obra que més m’ha agradat és una amb la qual podies desfogar-te i explicar totes les teves inquietuds. Ariadna Francin.

El que més m’ha cridat l’atenció ha sigut l’artista Rufino Mesa, era com un poeta, però en escultor. Nila Sánchez.

Els missatges que tenia amagats dins de les seves obres. Roger Maluenda

L’autorretrat, mai m’hauria pogut imaginar que aquesta obra fos un autorretrat. Belén Escobar.

Una de les seves obres es referia al naixement i a la fecunditat (...) podies interpretar que tornaves a néixer si hi entraves dins. Ayla Pellicer.


Alumnes de l’IES Gabriel Ferrater de Reus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada